Beleggen in goud

Naast beleggen in aandelen, opties, futures, grondstoffen, etc. bestaat er ook de mogelijkheid om te beleggen in goud. Goud is een edelmetaal en dient wereldwijd als onderpand voor de grote internationale banken waarbij de Federal Reserve van Amerika de grootste voorraad bezit. Ook de Nederlandse bank heeft een grote goudvoorraad als dekking van de Nederlandse economie. Beleggen in goud is ook voor individuele particuliere beleggers mogelijk. Je koopt dan letterlijk fysiek geld bij een instantie die hiervoor bestemd is. Met de aankoop van fysiek goud hoef je je geen zorgen te maken over de opslag ervan. Dat wordt allemaal netjes geregeld door de instantie waarbij je goud gekocht hebt.

Voordelen

Beleggen in goud kent een aantal voordelen. De voordelen van beleggen in goud is dat je goud veilig is opgeslagen en bewaakt wordt door instanties die hiervoor bestemd zijn. Ook is beleggen in goud slim wanneer de economie een zwakte vertoont of een neerwaartse trend vertoond. Dit komt omdat de goud koers door de meeste beleggers vaak haaks op de koers van aandelen wordt gewaardeerd. Behalve economische voordelen is het beleggen in goud ook nog eens heel leuk. Je leert er veel van over de markt en als je aandelen in waarde stijgen dan is dat natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

Meer informatie over de beleggingsmogelijkheden van investeringen in goud vindt u op het portaal www.goldid.nl. Dit is de start voor al uw investeringsmogelijkheden van goud als belegging.