BeleggingsstrategieŽn

In de beleggingswereld onderscheiden we 5 strategieën: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Met een defensieve strategie heeft u beperkt last van dalende aandelen maar profiteert u niet optimaal van felle stijgingen. Een offensief aandeel  fluctueert erg mee met de schommelingen. U profiteert optimaal van de stijgingen maar krijgt het ook hard te verduren met dalingen. Bij offensief beleggen is het zaak dat u de aandelen goed in de gaten houdt. Van groot belang hierbij is dat u de markt kunt lezen. Verwacht u dalingen? Stap tijdig uit en stap in wanneer u denkt dat de markt aantrekt.

Naast stijlen van beleggen zijn er ook beleggingsthema's, denk hierbij aan: duurzaam beleggen, inkomen, dynamiek en comfort.

Duurzaam beleggen is beleggen met een oog op de natuur en maatschappij, het thema verantwoord ondernemen neemt hierbij een belangrijke rol in.
Belegt u met een korte termijnvisie met als doel om uw inkomen hiermee te vergroten? Dan hebben we het over de strategie inkomen, dit zijn overwegend Europese beleggingen die periodiek een rente of dividend uitkeren.
Dynamiek beleggen wil zeggen dat u slagvaardig inspeelt op de marktdynamiek. Vrij vertaald in profiteren van snelle stijgingen. Deze beleggingen hebben als doel om uw vermogen op te bouwen in kleine maar krachtige stappen.
Voor wie net wat meer rendement uit zijn aandelen wilt halen dan dat hij of zij krijgt bij de bank kan de comfort tactiek toepassen. Hierbij spreid u de risico's over een groot gebied binnen en buiten Europa. Wekelijks of zelfs dagelijks bijhouden van de ontwikkelingen is hierbij niet nodig.